×

Recensie

Rock

20 maart 2012

Birth Of Joy

Life in Babalou

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Suburban

Life in Babalou Birth Of Joy Rock 3.5 Birth Of Joy – Life In Babalou Written in Music https://writteninmusic.com

Birth Of Joy is een Nederlands power trio waarbij een ronkend Hammondorgel de belangrijkste input voor het geluid is. Ze komen uit alle windhoeken, Enschede, Leiden en de Achterhoek, ze hebben in DWDD gestaan, wat natuurlijk voor de nodige aandacht heeft gezorgd en het ontstaan is ergens in 2005 geweest op de Herman Brood Academie. Life in Babalou is het debuut op Suburban Records en de opvolger van het in 2010 in eigen beheer uitgebrachte Make Things Happen.

Dat laatste hebben ze gedaan. Inmiddels opereert dit trio vanuit de Randstad en van daaruit verkondigen ze hun rock ’n roll evangelie. Een opzwepende geluid met invloeden uit sixties garagerock en blues aangevuld met een psychedelisch randje.

Een smerig gitaargeluid en een nog smeriger Hammond geluid doen een wedstrijdje gieren en scheuren. Smile zet de toon waarbij de hakkende drums het enerverende geluid alleen nog maar versterken. In Code Red komen de 70ies rock invloeden meer om de hoek kijken en evalueert de band zich plots in een hardrock gezelschap met bluesinjectie. Devil’s Paradise brengt het tempo terug en breekt het geluid open en doet iets denken aan The Black Keys. Ook weer bluesinvloeden, maar dan in het hippe jasje van nu.

Backstabbers begint als het nog achterneefje van The Doors en met No Big Day Out zijn we aan het beste nummer van het album aanbeland. Met Envy geven ze de psychedelische genadeslag.

Birth Of Joy is een heerlijk lawaaierige band die met dit album een goeie indruk achterlaat en nieuwsgierig maakt naar de live prestaties mocht je die nog niet mee gemaakt hebben  1. Smile
  2. Code Red
  3. Devil's Paradise
  4. Not Much Time To Lose
  5. Know Where To Run
  6. Backstabbers
  7. No Big Day Out
  8. Magic
  9. Fat Fish
  10. Envy