×

Recensie

Electronic

06 juni 2012

Beach House

Bloom

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Bella Union

Bloom Beach House Electronic 3.5 Beach House – Bloom Written in Music https://writteninmusic.com

Met elk album wordt Beach House een stukje rijker in klank en composities. Op het eerste gehoor lijkt er op hun nieuwe album Bloom maar weinig aan hun sound veranderd te zijn maar bij meerdere luisterbeurten valt alles op zijn plek.

De band imponeerde met hun gelijknamige debuut in 2006 gelijk maar zag zich populair worden met het prima tweede album Devotion uit 2008. Om vervolgens met hun Teen Dream uit 2012 een ware following te krijgen. Het was tot dan toe dan ook hun beste album en ze speelden daarna zalen en zelfs festivals plat. Zelfs, omdat hun droompop wel wat luisterwerk vereist. De songs van Beach House zijn zeker geen hapklare popbrokken, gelukkig niet!

Met hun vierde album Bloom bewijzen ze hun kracht. Alle songs die het album kent hebben eenzelfde sobere maar tegelijk aanstekelijke sfeer waarop de vocalen van Victoria Legrand perfect aansluiten. Gelijk met albumopener Myth (ook de eerste single) is dat duidelijk: Fijne spooky sythns en een hydraulische beat drijven de track op. Prachtige opener! Wild is de heerlijk trage opvolgtrack, zonder twijfel een van hun allermooiste songs. Ook Troublemaker en het erg mooie Wishes behoren tot die categorie. De andere songs op het album doen daar maar weinig voor onder. Ze zijn bijzonder sfeervol en de samenwerking tussen Legrand en Alex Scally komt in alle songs tot volle bloei.

Bloom is een gelijkmatig album van hoog niveau en misschien zelfs wel Beach House’ beste album tot nu toe.  1. Myth
  2. Wild
  3. Lazuli
  4. Other People
  5. The Hours
  6. Troublemaker
  7. New Year
  8. Wishes
  9. On The Sea
  10. Irene