×

Recensie

Rock

23 augustus 2011

Backwoods Payback

Momantha

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Small Stone Records

Momantha Backwoods Payback Rock 4 Backwoods Payback – Momantha Written in Music https://writteninmusic.com

Echte stoner liefhebbers hadden deze band al door ver voordat ze door Smallstone werd getekend. De band is namelijk al een tijdje bezig. Hun titelloze debuut album en de split single met Year Long Disaster kwamen al via Deathtrunk records, een onderdeel van Undertow-Recordings, in de Europese schappen terecht.

Terecht dat de band door het geweldige Smallstone is getekend, op dit label horen ze thuis. De bandnaam doet een boel agressie vermoeden, maar dat is maar gedeeltelijk een feit. Natuurlijk kan de band klinken alsof er een krankzinnige bijlmoordenaar uit de bossen van Arkansas op je af komt rennen (oa in het opgefokte Timegrinder of in de opener You Know How This Works), maar het zijn de juist de meer subtielere songs (voor zover je daarvan kunt spreken) als het sublieme en donkere Knock wood met de prachtig dramatische gitaarlijn, of het aan Danzig referende Mr Snowflake die heel veel indruk maken.

Backwoods Payback moet het vooral hebben van lage tempo’s en zeer logge riffs. Soms klinken ze als een moerasmonster dat haar blubberige klauwen om de keel van de luisteraar vouwt en hem langzaam de modder in trekt. Invloeden uit sludgemetal en southern rock maken van deze band een soort van organisch riffmonster. Klasse!!  1. You Know How This Works
  2. Flight Pony
  3. Knock Wood
  4. Mr. Snowflake
  5. Lord Chesterfield
  6. Parting Words
  7. Poncho
  8. Velcro
  9. Timegrinder
  10. Ballad Of A Broken Horse