×

Recensie

Pop

10 december 2012

Andy Burrows

Company

Geschreven door: Natalie Polman

Company Andy Burrows Pop 3 Andy Burrows – Company Written in Music https://writteninmusic.com

Iedereen kent Andy Burrows van zijn grote radiohit Keep On Moving On. Zo niet, heb je onder een steen geleefd. Waar we Burrows natuurlijk ook van kennen: hij was de drummer en tekstschrijver van Razorlight en drumt sinds 2009 ook in We Are Scientists. In dat jaar richtte hij (kort nadat hij Razorlight verliet) ook nog de indiepopband I Am Arrows op, waar hij in 2010 de cd Sun Comes Up Again mee uitbracht. Ook maakte hij vorig jaar een prachtige kerstplaat met collega en vriend Tom Smith (Editors): Funny Looking Angels.

Andy’s solodebuut Company kwam eind oktober uit en wat betreft muziekstijl is ook deze plaat erg geschikt om tijdens de feestdagen te draaien. De cd bevat veel rustige nummers, een beetje in de stijl van zijn kerstproject Smith & Burrows van vorig jaar. Piano en akoestische gitaar zijn basisinstrumenten en alle nummers liggen goed in het gehoor. De productie is extreem clean en daarmee is Company een luisterbare en makkelijk te verteren plaat. Geen moeilijk gedoe of onvoorspelbaarheden wat Burrows betreft.

Maybe You – (kerst)klokken, Somebody Calls Your Name en Stars In The Sky hebben een kalme sfeer en de pianoklanken en zanglijnen zijn heel kerstig. Nieuwe single Hometown klinkt urgenter: na een stille opbouw wordt het nummer voortgedreven met behulp van viool en wordt de dramatische liefdesboodschap tot een emotioneel hoogtepunt geduwd. Hometown treft perfect emoties die in december getroffen moeten worden.

Hoogtepunten zijn opener Company, single Keep On Moving On, If I Had A Heart en Shaking The Colour (redelijk dansbaar in tegenstelling tot de rest). Burrows blijkt het prima alleen te kunnen.

Tracklisting Company:

Company
Because I Know That I Can
Keep On Moving On
Maybe You
If I Had A Heart
Hometown
Somebody Calls Your Name
Stars In The Sky
Shaking The Colour
Pet Air  1. Company
  2. Because I Know That I Can
  3. Keep On Moving On
  4. Maybe You
  5. If I Had a Heart
  6. Hometown
  7. Somebody Calls Your Name
  8. Stars in the Sky
  9. Shaking The Colour
  10. Pet Air