×

Recensie

Metal

27 december 2015

Against The Plagues – Purified Through

Purrified Through Devastation

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Non Servium Records

Purrified Through Devastation Against The Plagues Metal 3 Against The Plagues – Purified Through Devastation Written in Music https://writteninmusic.com

Vanuit Chicago opereert dit deathmetal gezelschap. Vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat ze de tactiek van de verschroeide aarde hanteren. wat dat aangaat doen ze de album titel en prachtige hoes eer aan. Against The Plagues is duidelijk niet van plan nog iets heel te laten van wat dan ook. Met ongekende agressie zetten ze de verschroeiende riffs, blastbeats en grommende vocalen in van Man’s Modern World. Met heel veel kracht, maar ook met enorm veel techniek wordt deze track uitgevoerd. Zelfs alle breaks worden helemaal vol gestampt. Redelijk richting het eind zakt het tempo wat en komen er meer melodieuze deathmetal invloeden om de hoek kijken. All Flesh Had Corrupted heeft ook zo’n muur van geluid en binnen 1,5 minuut gebeurd in dit nummer al heel veel. Overweldigend is misschien wel het juiste woord. Against The Plagues laat je in een soort rollercoaster zitten waarbij je geen bijna adempauze krijgt.

De band kan ook zeer bombastisch uit de hoek komen zoals in Praetorian Icon waarin ze black en deathmetal mixen met een overdonderende precisie.

Toch zijn er heel af en toe wat rustpuntjes te vinden. Donkere melodieuze stukken die ondersteund worden door keyboard. Het mooie instrumentale Falling Further bijvoorbeeld. Maar ook wanneer ze iets gas terugnemen, zijn het met name de gitaristen Aaron Covarrubias en John Corston die indruk maken met een mooie melodieuze partijen.

Maar verder walst dit album over je heen. Technisch perfect uitgevoerd, maar als geheel ook een beetje vermoeiend…  1. Man's Modern World
  2. All Flesh Had Corrupted
  3. Praetorian Icon
  4. Theokratia
  5. TerrorForm
  6. Extermination Event
  7. Falling Further
  8. Enblightened
  9. Enemy Herein