×

Aankondiging

25 juni 2015

Nieuwe album John Grant heet Grey Tickles, Black Pressure

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Bella Union

Op 2 oktober zal het nieuwe album van John Grant gaan verschijnen. Het album heeft de titel Grey Tickles, Black Pressure meegekregen en is de officiële opvolger van de meesterwerken Pale Green Ghost en solodebuut Queen of Denmark.

Het nieuwe album wordt door platenlabel Bella Union aangegeven als ‘a veritable tour-de-force that further refines and entwines his two principal strands of musical DNA, the sumptuous tempered ballad and the taut, fizzing electronic pop song’ en dat is veel mooier dan wij het ooit in het Nederlands kunnen uitleggen.

Het album zoekt met songs als de heerlijk pompeuze titeltrack, Black Blizzard (een prachtsong die reeds in de live-sets tijdens zijn ‘Orchestral tour’ te horen was) en het zeer vermakelijke Black Devil Disco Club met zijn super spannende sythnscapes opnieuw de grenzen van de pop op. Ook het door rock gedreven You And Him, het met orkest uitgevoerde Global Warming en het briljante slotstuk Geraldine (ook al te horen in de eerder genoemde Orchestral livesets) laten Grant in volle glorie horen. 2 oktober kan ons niet snel genoeg komen!