×

Nieuws

27 februari 2012

Yundi, het klassieke wonder, op 8 maart in Eindhoven

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: EMI classics

Met zijn nieuwe album The Red Piano deze week in de winkels is de timing voor een Europese tournee natuurlijk fantastisch gekozen. Op 8 maart speelt de nog maar 30 jarige wereldster Yundi  in Muziekgebouw Frits Philips zaal in Eindhoven.

Na op 18jarige leeftijd het vermaarde pianoconcours van Warschau gewonnen te hebben maakte de Chinese Yundi  een geweldige opmars in de wereld van de klassieke muziek. Met zijn briljante interpretaties van de nocturnes van Chopin maakte hij zoveel indruk dat hij nog maar in zijn twintigers alle wereldpodia mocht beklimmen en deze met staande ovaties mocht verlaten. In thuisland China bespeelt de man ondertussen hele stadions. Nadat hij zich de afgelopen jaren vooral op de Europese en Russische meesters heeft gericht heeft hij zich voor zijn nieuwe album The Red Piano laten inspireren door de Chinese componisten en werken.

The Red Piano is daarom een geheel ander Yundi album geworden. Een album wat door zijn bekendheid ook de Chinese muziek naar een ander niveau zal gaan tillen. Zijn bewerkingen van zowel klassieke werken als oude Chinese folksong en zelfs kinderliedjes zijn een lust voor het oor. Ze laten eindelijk de Chinese muziek horen zoals deze bedoeld is.

Op 8 maart zal Yundi werken van zijn nieuwe album laten horen in het concert in Muziekgebouw Frits Philips zaal in Eindhoven. Hieronder vast een voorproef.