×

Nieuws

19 april 2013

Wouter Hamel verrast met nieuwe EP

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Dox Records

G.I.R.L.S.I.N.T.H.E.C.I.T.Y.! is de nieuwste verzameling originele songs van Wouter Hamel. Het is de opvolger van het succesvolle 3de Hamel album Lohengrin.

De titeltrack van deze nieuwe EP is een samenwerking tussen Hamel en Lucky Fonz III. Zij schreven het lied Girls In The City samen voor een concert op een magische zomeravond in het Concertgebouw en besloten het op te nemen in de studio. Het duet begint melancholisch en regenachtig, om vervolgens uit te barsten in een zonnig refrein. Hierin brengen de zangers een ode aan alle Girls in the City, of iedereen die zich graag een Girl in the City voelt!

Noam speelt zich af in een slaperig havenstadje aan het begin van de vorige eeuw, en heeft een zwoele dixieland vibe. Remembrance Day is krachtig, kwetsbaar en troostrijk. Hamel nam Hotel Door ‘s nachts op, toen hij midden in het bos was, helemaal alleen, slechts omringd door brulkikkers, een laptop, een piano, een gitaar, een altviool en een cello. Cupcakes & Sprinkles is een instrumentale piano etude – opgedragen aan LouLou.

Tracklisting G.I.R.L.S.I.N.T.H.E.C.I.T.Y.!:

  1. G.I.R.L.S.I.N.T.H.E.C.I.T.Y.! (met Lucky Fonz III)
  2. Noam
  3. Remembrance Day
  4. Hotel Door
  5. Cupcakes & Sprinkles

De release van ‘G.I.R.L.S.I.N.T.H.E.C.I.T.Y.!’ valt samen met de start van de theatertour 2013.