×

Nieuws

02 februari 2015

Waarom wij van Neil Cowley Trio houden

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Naim

Dat Neil Cowley een van onze helden is, zal niemand ontgaan zijn. Zijn Neil Cowley Trio, met naast Cowley zelf op piano, Rex Horan op bas en Evan Jenkins op drums, behoort al jaren tot de meest opvallende en dynamische jazztrio’s. Het trio stond aan de basis van tal van nieuwe Britse jazzmuzikanten die optimaal de grenzen van het genre opzoeken.

De manier waarop Cowley zijn composities vormgeeft en daardoor zijn markante, uit alles herkenbare, pianospel de wijde wereld induwt maakt grote indruk. En het maakt niet uit of hij dat alleen met zijn geweldige trio of met nog eens 5 of 35 strijkers erbij doet. De daadkracht van Cowley om iedereen te raken is zijn grote drijfveer. En met de jaren wordt zijn pianospel alleen maar indrukwekkender, zoals de prachtige composities op het laatste album Touch and Flee ruimte gaf maakte duidelijk dat Cowley nog vreselijk veel meer te vertellen heeft.

Het Neil Cowley Trio speelt komend weekend in Nederland: Op vrijdag 6 februari in LantarenVenster, Rotterdam en op zaterdag 7 februari in het Bimhuis, Amsterdam. Een absolute must-see!