×

Nieuws

25 juni 2011

U2 perfecte afsluiter eerste avond Glastonbury (+video)

Geschreven door: Dick Hovenga

Met een wervelende show maakte het Ierse U2 gisterenavond op het 40ste editie van het Glastonbury festival grote indruk. Het was hun eerste concert in 25 jaar waarbij ze voor een festival publiek, met niet alleen U2 fans, speelden.

U2 maakte er gisteren een groot feest van. Met een fijne setlist, met heel veel oude klappers wisten ze het massaal toegestroomde publiek (Glastonbury heeft een totaal van 150.000 bezoekers) overtuigend plat te spelen. Dus veel songs van The Joshua Tree, The Unforgettable Fire, Achtung Baby en verrassend genoeg afsluitend met het nog steeds ijzersterke Out Of Control, nadat ze ook reeds I Will Follow hadden gespeeld. Beide songs zijn afkomstig van hun debuutalbum Boy uit 1980. Ongelooflijk hoe ook hun oude werk nog zo vitaal klonk.

De band speelde strak en lekker stevig met een fraaie hoofdrol voor gitarist The Edge die met fabuleus gitaarspel elke song naar een andere dimensie wist te trekken. Zanger Bono was uitstekend bij stem en helaas door de hevige regenval wat minder beweeglijk als anders. Bang om te vallen en zijn rug te bezeren, de reden waarom de band vorig jaar verstek moest laten gaan, zo gaf hij later in een interview aan.

Zie hieronder (bijna alles) van U2’s set:

https://www.youtube.com/watch?v=pGM2-zZL-gI

En het interview wat ze direct daarna gaven: