×

Nieuws

13 maart 2013

Tweede pianoconcerto van Jef Neve nu ook in beeld

Geschreven door: Dick Hovenga

In oktober 2012 gaf de Belgische pianist Jef Neve samen met het Brussels Filharmonisch Orkest een, door publiek en pers, zeer enthousiast ontvangen uitvoering van zijn tweede pianoconcerto.

In Nederland vooral bekend om zijn vermaarde piano jazztrio is muzikaal genie Jef Neve in thuisland België ook beroemd geworden om zijn andersoortige werk. Als pianist in de band van singer-songwriter Gabriel Rios, als wervelende Hammondspeler in Groove Thang, diverse duoprojecten (zoals met de Luxemburgse vibrafoonspeler Pascal Schumacher of met klarinettist Walter Boeykens) en zeker ook als klassiek componist en pianist.

In mei 2009 speelde Jef Neve zijn eerste pianoconcerto in Gent en Brussel en vierde gelijk grote triomfen. Een tweede pianoconcerto lag dus al snel voor de hand maar een duoplaat met jazzzanger Jose James en het schrijven aan een nieuwe Jef Neve Trio hielden hem daar even vanaf. In het voorjaar van 2013 kwam Neve pas aan het (af) schrijven van zijn (nog indrukwekkender) tweede concerto toe en concerten werden vervolgens in oktober wederom in Brussel en Gent maar ook in Hasselt en Antwerpen gegeven. Wederom met het Brussels Filharmonisch Orkest, dit keer onder leiding van Andrew Litton, werd een buitengewone indruk achtergelaten.

Zijn tweede pianoconcerto werd in zijn geheel vastgelegd op beeld. Nu alle beelden door Jesse Vrielynck, momenteel tot een mooi geheel worden gemonteerd is alvast de derde akte, getiteld Monte Cantabile, vrijgegeven om een indruk te krijgen. Geniet!