×

Nieuws

13 november 2023

The Smile kondigt een nieuw album aan

Geschreven door: WiM Redactie

Label: XL Recordings

Van The Smile zal op 26 januari 2024 een nieuw album verschijnen onder de titel Wall of Eyes. Het is de opvolger van het veel geprezen debuut A Light for Attracting Attention van vorig jaar.

The Smile speelde een reeks briljant ontvangen liveshows in de VS en Mexico in juni en juli van dit jaar en bracht Bending Hectic van het nieuwe album uit in juni, nadat ze het nummer in eerste instantie hadden gedebuteerd op het Montreux Jazz Festival in 2022.

De titeltrack van het nieuwe album is vandaag uitgebracht en wordt vergezeld door een video van de fameuze filmregisseur Paul Thomas Anderson (en goede vriend van multi-instrumentalist Jonny Greenwood die diverse prijswinnende scores voor zijn films schreef).

The Smile heeft ook een reeks headline data aangekondigd in het Verenigd Koninkrijk en Europa voor maart 2024. Op 15 maart speelt de band in Forest National, Brussel en de dag erop, op 16 maart in AFAS Live, Amsterdam. Tickets voor deze tour gaan in de verkoop op vrijdag 17 november om 10:00.

The Smile bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead, en Tom Skinner van Sons Of Kemet. Dit is het tweede studioalbum van The Smile en het is geproduceerd door Sam Petts-Davies. Het is opgenomen in Oxford en bij Abbey Road Studios en bevat strijkarrangementen van het London Contemporary Orchestra.

Tracklisting Wall of Eyes:
Wall Of Eyes
Teleharmonic
Read The Room
Under Our Pillows
Friend Of A Friend
I Quit
Bending Hectic
You Know Me!

De Europese tourdata van The Smile in 2024 zijn als volgt:
Donderdag 7 maart – Dublin – 3Arena
Woensdag 13 maart – Kopenhagen – K.B. Hallen
Vrijdag 15 maart – Brussel – Forest National
Zaterdag 16 maart – Amsterdam – AFAS Live
Maandag 18 maart – Brighton – Brighton Centre
Dinsdag 19 maart – Manchester – O2 Apollo
Woensdag 20 maart – Glasgow – SEC Armadillo
Vrijdag 22 maart – Birmingham – O2 Academy
Zaterdag 23 maart – Londen – Alexandra Palace