×

Succesvolle eerste Written at Home is nieuwe mijlpaal voor WiM

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Far Out Recordings

Zaterdagavond 19 maart, de avond van de allereerste Written at Home, was een zeer geslaagde avond. De volledige package van eten en livemuziek bleek dé formule om het publiek ademloos achter te laten. Raf Vilar en Sabrina Malheiros bleken dé artiesten om dit nieuwe initiatief mee te beginnen.

Het idee voor Written at Home zat al lang in de hoofden van de oprichters van WiM. Slechts een spontane lunch in een hippe pizzabar in Soho, Londen was nodig om deze eerste editie ook tot een werkelijk succes te maken. In januari van dit jaar was die pizzabar namelijk waar was afgesproken met Sabrina Malheiros, al langer een bekende van WiM. Tijdens deze gelegenheid nam ze ook aanstormend bossa-talent Raf Vilar mee. Toen tijdens het nuttigen van bier en pizza werd gevraagd of zij de eerste Written at Home wilden verzorgen, was een volmondig ‘JA’ hun antwoord.

Zo werd zaterdagavond 19 maart voor de geselecteerde groep van 45 bezoekers een rijke ervaring. Al vanaf de binnenkomst: een entree met caipirinha – een Braziliaanse cocktail – vind je natuurlijk (helaas) ook niet bij elk concert. En bij welk optreden staat een 7 gangen diner voor je klaar? Bij Written at Home! Verzorgd door topkoks Marco en Waronne, die hiervoor twee dagen in de keuken hebben gestaan. Origineel en ambitieus eten, van hoog niveau. Een diner van absolute topklasse!

Het aansluitende concert in de achter(voor)kamer van WiM’s hoofdkantoor bood het tweede hoogtepunt van de avond: de livemuziek. In een enerverende set van ruim een uur brachten bossa helden Raf Vilar en Sabrina Malheiros een mooie doorsnee van hun repertoire. Ook Xan Blacq was van de partij, Sabrina’s toetsenman en de muzikaal leider van haar nieuwe band. Op voorhand hadden de muzikanten besloten om steeds elk twee songs te spelen, om zo de afwisseling groot te houden. Xan zou hierin ook nog wat solostukken doen.

Raf Vilar - Studies In BossaRaf kwam in de intieme sfeer perfect tot zijn recht. Met zijn prachtige zang, zijn fragiele en o zo warme bossa liedjes en zijn heerlijke gitaarspel klonk hij emotioneel en warm. Nog veel beter dan op zijn debuutalbum Studies In Bossa. Alleen al het meesterlijke Bosse Me was voor vrijwel alle gasten van het concert een reden om na het concert dit album aan te schaffen. Sabrina bracht een feestelijke sfeer in de kamer door een fijne ritmische set songs van haar eerste twee albums te spelen en ons te verrassen met een song van haar in juni te verschijnen nieuwe album. Toetsenman Xan bleek een geweldige aanvulling op het geluid van ‘la Malheiros’ te zijn. Zijn met soul en rhythm & blues doorspekte spel vloeit moeiteloos samen met de bossaklanken en maken Sabrina tot een nog veel betere zangeres dan ze al is. Een fijne openbaring. Xan speelde ook solo een aantal songs die met hun soulvolle karakter mooi aansloten op de bossa van Raf en Sabrina en zo een extra element aan het concert toevoegden.

Na afloop van het concert vond iedereen zijn weg terug naar de keuken, voor een groot dessert en koffie of thee. Ook de artiesten mengden zich al snel tussen de gasten, om mee te eten en om albums te signeren. De eerste editie van Written at Home was daarmee een meer dan geslaagde avond, die ook snel een vervolg gaat krijgen. Houd deze site dus goed in de gaten, voor aankondigingen en alles wat er meer met deze concerten zal gaan samenhangen. Wie houdt van goede muziek, lekker eten en gezelligheid, die wil hierbij zijn!