×

Recensie

World

30 september 2011

Raf Vilar & Sabrina Malheiros

Sabrina Malheiros

Dreaming

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Dreaming Sabrina Malheiros World 3.5 Sabrina Malheiros – Dreaming Written in Music https://writteninmusic.com

Na 3 jaar is er eindelijk weer een nieuw album van de Braziliaanse Sabrina Malheiros. Met Dreaming bewijst ze de enige relevante overlever van de nubossa golf van de afgelopen 10 jaar te zijn.

Met haar tweede album New Morning (2008) verkreeg de Braziliaanse zangeres Sabrina Malheiros wereldwijde aandacht. Het prima album bleek het perfecte vervolg op haar meer elektronisch getinte debuutalbum Equilibria (2005). De songs van New Morning klonken meer organisch en de arrangementen van Arthur Verocai gaven de songs een fijn volwassen sound. Het bracht haar wereldwijde populariteit.

Voor haar nieuwe album, wat wederom 3 jaar na haar vorige verschijnt, zocht Malheiros, die tegenwoordig het grootste gedeelte van het jaar in Londen woont, een goede mix van haar eerste 2 albums. Zonder die rijke Verocai arrangementen klinkt Dreaming in eerste instantie wat minder prominent als de voorganger. Bij meerdere luisterbeurten valt echter op dat Malheiros als songschrijver steeds beter begint te worden en lekker aanstekelijke songs weet te schrijven. Songs die gelijk beklijven. Vooral als je ‘de hits’ van het album zoals het fijn uptempo Candeia, het funky Segredo en de eerste single Bobeira beluistert. Nieuwe wegen slaat ze in met de samba van Tem Dende. Daar willen we de volgende keer nog veel meer van horen. 1. Bobeira [Dreamin' Intro]
 2. Lírio de Vênus
 3. Bobeira
 4. Frágil
 5. Candeia
 6. Opara
 7. Lírio de Vênus [Interlude]
 8. Paranóia
 9. Segredo
 10. Can't Find Love
 11. Primeira
 12. Tem Dendê
 13. Bobeira [Dreamin' Instrumental]

Meer uit deze special

 1. Raf Vilar – Studies In Bossa
 2. Eerste Written in Music concert op komst
 3. Succesvolle eerste Written at Home is nieuwe mijlpaal voor WiM
 4. Clip primeur: Bossa Me van Raf Vilar
 5. Sabrina Malheiros zet zegetocht voort met Dreaming
 6. Sabrina Malheiros – Dreaming