×

Nieuws

21 november 2012

Snarky Puppy live op CD/DVD en in Nederland

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Ropeadope

Eindelijk zijn de laatste twee live albums van het onnavolgbare Snarky Puppy ook in Nederland goed verkrijgbaar.

Snarky Puppy is oorspronkelijk afkomstig uit Denton, Texas en speelt spannende instrumentale jazzfusion. De band werd opgericht in 2004 door bassist, componist en producer Michael League en is een collectief van wel 30 muzikanten die ook wel The Fam worden genoemd. De muzikanten zijn vrijwel allemaal afkomstige van de University of North Texas en de muzikale ranch duikt van gitaren naar keyboards en van blazers naar percussie en strijkers.

Snarky Puppy bracht met Live At Uncommon Ground in 2005 hun eerste album uit en sloeg uitgebreid aan het touren na hun tweede album The Only Constant in 2006. Ondertussen bracht Snarky Puppy vier albums uit bij het kleine Sitmom Records en vanaf hun vijfde album Tell Your Friends (2010) zit de band bij het grotere platenlabel Ropeadope waardoor de band de komende jaren nog meer aandacht zal gaan verkrijgen.

Tell Your Friends en het nieuwe album Ground Up, die vanaf nu goed in Nederland verkrijgbaar zijn, bevatten beide live opnamen die voor een klein publiek op zowel op tape als camera werden vastgelegd. Beide albums bevatten daarom een CD en DVD en laten eens en te meer horen hoe goed en verrassend deze band is. De lekker dikke sound die de band weet neer te leggen in ondefinieerbaar. Natuurlijk is jazz de basis maar de Snarky Puppy sound is doordrenkt van rock, funk, soul en zelfs World invloeden en is nimmer op voorspelbaarheid te betrappen. De soort van jam-achtige constructie die de band hanteert maakt elke compositie explosief dan weer subtiel dan weer rete swingend en geeft tevens ruimte voor elke muzikant zijn kwaliteiten optimaal te etaleren. Snarky Puppy horen en vooral zien is een heerlijk uitdagende aangelegenheid.

Concerten:

  • Vrijdag 30 november, LantarenVenster in Rotterdam
  • Zaterdag 1 december, Suger Factory in Amsterdam
  • Zondag 2 december, LVC Leiden