×

Nieuws

18 april 2014

RSD: Flaming Lips,William Onyeabor,Monster Disco Orch.

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Luaka Bop

Morgen is het Record Store Day en met wel 500 special items is er geen reden niet naar je platenwinkel te gaan natuurlijk. Uit de de dikke lijst van belangrijkste items hebben wij er 3 uitgepakt als aanraders. Maar er is natuurlijk veel, veel meer aan te raden…

Flaming Lips – The Flaming Lips : 7Skies H3

Een 3 albums tellende vinyl boxset met een 10 tracks tellende, 50-minuten durende samenvatting van de 24 uur durende song 7Skies H3 die in 2011 werd uitgebracht. Deze versie wordt uitgebracht op doorzichtig vinyl met een spiegelende foto op de hoes. Songs: 7 Skies H3 (Can’t Shut Off My Head), Meepy Morp, Battling Voices From Beyond, In A Dream, Metamorphosis, Requem, Meepy Morp Reprise, Riot In My Brain!!, 7 Skies H3 (Main Theme) en Can’t Let It Go)

William Onyeabor: William Onyebor What?!

Na het geweldige album Who Is William Onyeabor? en het fantastische, door Damon Albarn georganiseerde, concert wat in Londen als tribute plaatsvind (David Byrne geeft de komende maand nog 4 Atomic Bomb: Who Is William Onyeabor concerten in Amerika) komt er op Record Store Day de geweldige 8 tracks tellende EP William Onyeabor What?! uit waarop artiesten als Hop Chip, The Vaccines, Javellin, Terranova en Scientist hun remixskills in de strijd voor hebben geworpen.

The Far Out Monster Disco Orchestra

Op Record Store Day komt er een speciale dubbelvinyl versie uit van de Far Out Monster Disco Orchestra. Het is de vinylvoorloper van de dubbel CD die pas einde juni in de winkels komt te liggen. Far Out Monster Disco Orchestra is een ijzersterke collectie songs met een sterke disco-meets- jazz gespeeld met een volledig orkest en markeert tevens het allerlaatste wat de veel te vroeg overleden Azymuth toetsenman Jose Roberto Bertrami maakte. Ook Braziliaans toparrangeur Arthur Verocai en Azymuth bassist Alex Malheiros spelen op het album mee. Op de vinylversie zijn ook remixen van Theo Parrish bijgesloten. Absolute Dance-floor gold!