×

Nieuws

30 januari 2013

Punk’s Not Deaf – Het Concert

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Repunkerator Records

Op zondag 24 februari verandert de poptempel Paradiso in een punktempel. Dan wordt Punk’s Not Deaf gepresenteerd: een uniek album met 36 punkbands en 2 spoken word acts: van oude rotten tot nieuwe garde.

De plaat is een initiatief van Maarten Luijendijk, eigenaar van alternatief café Soundgarden in Amsterdam en muzikant met een roemrucht punkverleden. Op de Facebookgroep ‘Punk Rock Nederland’ werd het idee voor de verzamelplaat door hem gelanceerd. Hierop werd enthousiast gereageerd, binnen no time kwamen veel aanmeldingen binnen. De bands namen in Bunt Studio’s in Utrecht de nummers voor de plaat op. Die laat een breed spectrum horen van punkmuziek anno 2013; oude en nieuwe bands, de diversiteit van de punkrock sound, van Engels tot Nederlandstalig, met bands uit heel Nederland en zelfs uit Paramaribo, Suriname. De dubbelelpee op blauw vinyl komt uit op independent label Repunkerator Records. Punk’s Not Deaf is ook beschikbaar als digitale download.

Op de presentatie in de Grote Zaal van Paradiso spelen vanaf 16:00 uur 9 bands van alle punkgeneraties, 2 surprise- en 2 spoken word acts elk een korte set, gelardeerd door filmpjes, DJ’s en punkmerchandise. Presentator is cabaretier en punkliefhebber Dolf Jansen. De middag duurt tot 20:00 uur, daarna is er een afterparty in cafe Soundgarden.

Bands: Bomba Roja, Bep, Neuroot, Backbiter, Katie Kruel, Kecks Modern, The Vopos, Disturbance, De Bips

Spoken Word: G.W. Sok en Natasha Gerson