Nieuws

05 januari 2011

Peter Visser & Carol van Dyk maken “In A Cabin With” album

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: V2

Eind 2009 werden Peter Visser en Carol van Dyk van Bettie Serveert uitgenodigd door Jesse Beuker en Maarten Besseling om naar Australië af te reizen om een album op te nemen onder de In A Cabin With vlag. Met zijn vieren trokken ze langs de oostkust van Australië met twee belangrijke stops: de 301 Studio’s in Sydney en de SAE studio’s in Byron Bay.

Samen met de Australische muzikanten Russell Hopkinson (You Am I), Matt Wicks, Ben Salter (The Gin Club) en Andrew Morris namen Peter en Carol elf nummers op en noemden het Me & Stupid. Vrij vertaald betekent dit ‘ ik en m’n stommiteiten’, een woordspeling op ‘me and my big mouth‘. De meeste liedjes op het album gaan over de stommiteiten die een mens zichzelf of een ander kan aandoen. Me & Stupid is in een paar weken geschreven, gerepeteerd en opgenomen. Dit alles zonder poespas. “Wat mij betreft zou ik voortaan altijd op deze manier platen willen maken!” aldus Carol.

Op 31 januari verschijnt Me & Stupid via V2 Records, waarna de band enkele optredens zal doen in Nederland met Marcus Bruystens (Eilander) op bas/zang, Viktor van Woudenberg op gitaar/zang en Joppe Molenaar (Voicst) op drums. Het album wordt voorafgegaan door de de eerste single 14th Floor!