×

Nieuws

18 januari 2011

Optredens die je niet mag missen

Geschreven door: Norbert Tebarts

Veel optredens in het rootsgenre zijn alweer een tijdje geleden aangekondigd, bijgevoegd bij de recensie van het desbetreffende album. De kans is aanwezig dat je die data niet in de agenda hebt gezet en daarmee is het risico groot dat je die concerten gaat missen. Vandaar dat WiM nu met een reminder komt van twee grote artiesten die binnenkort in ons land zijn. Pak de recensies er nog eens bij en lees waarom je als rootsliefhebber deze concerten niet mag missen.

Michael Weston King bracht in september 2010 het album I Didn’t Raise My Boy To Be A Soldier uit, een prachtige verzameling van oude en nieuwe protestsongs. WiM gaf de cd 4 dikverdiende sterren. Naast een optreden in VillaVPRO op Radio1 (31 januari) is de Brit ook hier te bewonderen:
22-01: ‘t Keerpunt (Spijkerboor)
23-01: De Waag (Haarlem)
31-01: Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven)

Dan Richard Thompson, die al jarenlang muzikale grootheden tot zijn fans mag rekenen. Niet gek, als je nagaat hoeveel briljante albums hij inmiddels op zijn naam heeft staan. Eind augustus 2010 kwam daar Dream Attic bij, dat ook 4 sterren kreeg. Helaas speelt Thompson maar twee keer in Nederland, maar als België geen probleem voor je is:
07-02: AB (Brussel, België)
08-02: Paradiso (Amsterdam)
09-02: Tivoli (Utrecht)