×

Nieuws

20 oktober 2016

Om in de gaten te houden: Strobes

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Blood and Biscuits

Wij hadden het op Written al eerder over het Britse Strobes, een geweldig trio dat live al een overweldigende indruk achterliet op Sud-Tirol Jazz in Bolzano. Hun samensmelting van electronisch aangestuurde polyritmes, spaced-out synth jams en ratelende beats is dan ook volledig overrompelend.

Strobes bevat het grote talent van keyboard wizard Dan Nicholls (die ook met Matthew Herberts en Squirepusher speelde), gitarist/synths/electronics meester Matt Calvert (ook Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra) en de briljante akoestische en electronic beats van drummer Joshua Blackmore (ook Troyka). Een band met veel muzikale bagage die Strobes een paar jaar geleden begonnen om alle muzikale remmen volledig los te gooien en zonder reserves datgene te maken waar ze zelf zin in hadden.

Na jaren in het live circuit het publiek met hun muziek van slag en in extase te hebben gebracht zal op 4 november dan eindelijk hun debuutalbum Brokespeak uit gaan komen. Luister hier alvast naar twee tracks die de band de afgelopen periode online zette.