×

Nieuws

28 augustus 2024

Nieuw album Cutouts van The Smile verwacht

Geschreven door:

Label: XL Recordings

The Smile kondigt vandaag hun nieuwe album Cutouts aan. Het album zal op 4 oktober uitkomen via XL Recordings/Beggars. Twee nieuwe nummers van het album worden vandaag uitgebracht: Foreign Species en Zero Sum met een bijbehorende videoclip voor Zero Sum, geregisseerd door de audiovisuele kunstenaar Weirdcore. Eerder uitgebrachte nummers van het album, Don’t Get Me Started en The Slip, werden eerder deze maand uitgebracht via een gelimiteerde 12-inch single in platenwinkels wereldwijd.

The Smile - Zero Sum (Official Music Video)The Smile – Zero Sum (Official Music Video)

Het trio – Thom Yorke, Jonny Greenwood en Tom Skinner – debuteerde verschillende nummers van Cutouts tijdens The Smile’s UK-tour in maart. Cutouts bevat 10 nieuwe nummers en is geproduceerd door Sam Petts-Davies.

Het is het derde studioalbum van de band, na Wall of Eyes dat in januari werd uitgebracht, en het debuutalbum van het trio uit 2022, A Light For Attracting Attention. Cutouts werd opgenomen in Oxford en in Abbey Road Studios, tijdens dezelfde periode als Wall Of Eyes. Het album bevat strijkarrangementen van het London Contemporary Orchestra. Het artwork werd tijdens het opnameproces geschilderd door Stanley Donwood en Thom Yorke.

Buiten The Smile om bracht Thom Yorke de originele soundtrack uit voor Daniele Luchetti’s film Confidenza en kondigde hij solo-tourdata aan in Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore en Japan. Jonny Greenwood debuteerde een nieuw werk, X Years of Reverb, in de 268 jaar oude Octagon Chapel in Norwich en schrijft momenteel de soundtrack voor Paul Thomas Anderson’s aankomende film, The Battle of Baktan Cross. Tom Skinner bracht in navolging op het geweldige Voices of Bishara een ijzersterke liveplaat uit met Voices of Bishara Live at ‘mu’ uit en toert langs de jazz-zomerfestivals met zijn eigen band.