×

Nieuws

12 oktober 2015

Megadeth in de herkansing

Geschreven door: Richard Verbrugge

Het aantal bezettingswisselingen bij Megadeth is inmiddels niet meer op vier handen te tellen. Ditmaal heeft de wispulturige bandleider Dave Mustaine de hulp ingeroepen van de Braziliaanse gitarist Kiki Loureiro (Angra) en drummer Chris Adler (Lamb Of God). Met hen en vaste maatje, bassist Dave Ellefson wil Mustaine zich revancheren voor het teleurstellende Super Collider.

Het nieuwe album heeft de weinig originele titel Dystopia meegekregen en verschijnt op 22 januari 2016. Om zijn fans te laten horen dat het hem menens is, heeft Mustaine de single Fatal Illusion alvast vrijgegeven. Dat nummer kun je hieronder alvast beluisteren. Toegegeven, de sound is een stuk agressiever dan op het tamme Super Collider en herinnert aan het eind zelfs even aan het debuut Killing Is My Business… And Business Is Good.

Het album werd dit jaar opgenomen en geproduceerd door Dave Mustaine in samenwerking met Toby Wright die eerder werkte met Alice In Chains en Korn. Het album telt elf nummers waaronder de Fear cover Foreign Policy. De iTunes versie telt twee nummers meer.

Na zes sterke albums op rij begon Megadeth te zwalken en wisselt het sterke met zwakke periodes af. Begin volgend jaar weten we of Mustaine met album nummer vijftien de draad weer heeft opgepakt. De terugkeer van Vic Rattlehead als een combi van Robocop & Judge Dredd in het hoesontwerp is elk geval een veelbelovend teken.