×

Nieuws

08 maart 2013

Megadeth 26 Mei in de Oosterpoort, Groningen

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Tradecraft

De Amerikaanse thrash metalband Megadeth komt weer naar Nederland. Momenteel zit de band in de studio om te werken aan hun nieuwe CD Super Collider, maar op zondag 26 mei verzorgt de band een optreden in de Grote Zaal van Schouwburg De Oosterpoort in Groningen.

Megadeth is in 1983 opgericht door gitarist Dave Mustaine en bassist David Ellefson. Op hun eerste twee platen was nog duidelijk te horen hoe boos Mustaine was dat hij uit Metallica geschopt was, maar op latere uitgaven kreeg de band steeds meer haar eigen geluid. Hoewel dat nogal moeilijk bleek, want de houdbaarheidsdatum van drummers en gitaristen werd nogal vlot bereikt in Megadeth. Op Wikipedia is een aparte gewijd aan dit onderwerp.

Voor fans van het eerste uur is er niet veel overgebleven van Megadeth. Van een rauwe speed/thrash metalband met een rebel als leider is ze verworden tot een redelijk glad marketing product. Het succes van Megadeth is in Amerika altijd groter geweest dan in Europa. Dat neemt niet weg dat Mustaine en kornuiten nog altijd een degelijke metalshow neer weten te zetten met de voor Amerikanen zo typische hoge entertainmentfactor.

Het concert begint om 20:00 uur en kaarten kosten 34 euro (exclusief servicekosten). Details omtrent een eventueel voorprogramma zijn nog niet bekend.