×

Nieuws

09 oktober 2020

Matthew Hansell kondigt nieuw album Salute To The Sun aan

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Gondwana Records

Nog meer prachtig muzieknieuws: Op 20 november zal het nieuwe album van Manchester’s trots Matthew Halsall gaan verschijnen. Het nieuwe album van de veel gelauwerde jazz trompettist is Salute To The Sun getiteld. Wij kunnen niet wachten tot het zover is.

Aangezien het vorig jaar uitgebrachte Oneness een registratie betrof van voor zijn eigenlijke debuut Sending My Love (2008) is Salute To The Sun dus pas het eerste album dat hij onder zijn eigen naam uitbrengt sinds het veel geprezen Into Forever. Het markeert tevens het debuut van zijn nieuwe band. Van zijn vorige Gondwana Orchestra is eigenlijk alleen nog contrabassist Gavin Barras over.

Met Matt Cliffe (fluit & saxofoon), Maddie Herbert (harp), Liviu Gheorghe (piano), Alan Taylor (drums) en Jack McCarthy (percussive) heeft hij een nieuwe band jonge muzikanten om zich heen die, in vergelijking met zijn vorige band, allemaal in Manchester wonen. Een band waarmee, voordat Covid een aanvang nam, Halsall ook wekelijks aan nieuw repertoire kon werken en maandelijks kon optreden in Manchester jazzclub Yes.

Dat de spiritual jazz, gemixt met wereld en electronica invloeden van Halsall met zijn nieuwe/jonge band op Salute To The Sun een fijne nieuwe frisheid gekregen heeft is gelijk al goed te horen op de eerste track en op video vrij gegeven, de prachtige compositie Joyful Spirits of the Universe. Halsall en zijn ‘nieuwe’ band maakten er in de studio gelijk een opname van.