×

Nieuws

14 augustus 2013

25 jaar Luaka Bop

Luaka Bop in film Part 2: Janka Nabay

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Luaka Bop

Janka NabayLuaka Bop bestaat in 2014 (volgend jaar dus) 25 jaar en wij vieren dat met een dikke Luaka Bop countdown. Written in Music’s eigen fotograaf/filmmaker Iñigo Garayo kreeg een kans de meest belangrijke Luaka Bop artiesten te spreken en filmen. Na de eerste korte docu over Delicate Steve is de tweede korte docu die wij nu officieel op wereld loslaten die van Janka Nabay.

Ahmed Janka Nabay is een oorspronkelijk uit Siërra Leona afkomstige muzikant die een over de jaren een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Bubu Music werd, een traditionele islamitische muziekstijl die normaliter door wel 20 muzikanten wordt gespeeld op bamboe pijpen die allen verschillend in grootte zijn.

Hij verhuisde in 2003 vanuit zijn door oorlog verscheurde thuisland naar Amerika waar hij zich eerst in Washington en sinds enkele jaren in Brooklyn (New York) vestigde. In deze steden bleef hij de vermaarde Bubu Music spelen. Nadat hij een band samenstelde onder de naam Janka Nabay and the Bubu Gang, met daarin leden van Brooklyn indie bands Skeletons, Gang Gang Dance en Starring, scoorde hij al snel daarna een 3 album deal bij Luka Bop.

Het eerste album En YaY Say, met daarop een naar deze tijd verplaatste zeer opwindende Bubu Music variant, bleek gelijk een doorslaand succes en maakte Janka ook in de westerse wereld een naam om in de gaten te houden.