×

Nieuws

01 augustus 2013

25 jaar Luaka Bop

Luaka Bop in film Part 1: Delicate Steve

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Luaka Bop

Delicate SteveLuaka Bop bestaat in 2014 (volgend jaar dus) 25 jaar en wij vieren dat met een dikke Luaka Bop countdown. Written in Music’s eigen fotograaf/filmmaker Iñigo Garayo kreeg een kans de meest belangrijke Luaka Bop artiesten te spreken en filmen. De eerste korte docu die wij nu officieel op wereld loslaten is die van Delicate Steve.

Delicate Steve is het alias van Steve Marion, een multi-instrumentalist uit noord New Jersey. De sound van Delicate Steve wordt wel omschreven als ‘hand-crafted and blatantly artificial’ met elementen van progrock, folk, Afrikaanse ritmes vermengd met 70ties pop en surf rock.

Delicate Steve bracht in januari 2011 het zeer opvallende Luaka Bop debuut Wondervisions uit, die volledig in de slaapkamer van Steve (optimaal in de video te zien) werd opgenomen. Zijn tweede Luaka Bop album Positive Force verscheen ruim een jaar later en werd in Amerika een van die albums die er vorig jaar in de jaarlijsten echt toe deed. Maar op het podium ligt de ware kracht van Steve en zijn muzikanten. Hopelijk snel eens te zien in Nederland.