×

Nieuws

11 juli 2023

Le Guess Who? brengt eerbetoon aan Pharoah Sanders met wereldpremière van The Harvest Time Project

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Luaka Bop

Het festival maakte eerder al een deel van de line-up voor 2023 (9 t/m 12 november) bekend, inclusief Stereolab, Dudu Tassa & Jonny Greenwood, black midi performing The Beatles, Nala Sinephro, James Holden, Deena Abdelwahed, João Donato, Backxwash en African Head Charge. Nu kondigt Le Guess Who? de wereldpremière aan van ‘The Harvest Time Project: A Tribute to Pharoah Sanders, dat de legacy van Pharoah Sanders en zijn baanbrekende compositie Harvest Time (1977) viert.

The Harvest Time Project is een evoluerend concert dat over de hele wereld zal plaatsvinden. De originele gitarist van Pharoah Sanders en diverse muzikanten komen samen in verschillende samenstellingen om Harvest Time te herinterpreteren. Elke uitvoering zal nieuw en anders zijn; net zoals het geval was met Pharoah’s eigen performances.

Op 15 september brengt Luaka Bop het album Pharoah uit 1977 opnieuw uit, waarop Harvest Time te horen is: een radicale afwijking en vernieuwing ten opzichte van het eerdere werk van Pharoah Sanders. De re-issue bevat verder nooit eerder gehoorde liveopnames, archiefmateriaal en uitgebreide liner notes en fotografie.

Pharoah werd tijdens de release niet begrepen en was geen commercieel succes, maar was wel van groot belang voor de persoonlijke ontwikkeling van de artiest. Lange tijd was het een heilige graal voor fans en werden er bootlegs gemaakt. Nu verschijnt Pharoah eindelijk in zijn definitieve, geremasterde versie.