×

Nieuws

07 augustus 2021

Joni Mitchell – Reprise albums special

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Reprise Records

Onder de noemer The Reprise Albums (1968-1971) zijn de eerste vier Joni Mitchell albums deze zomer opnieuw uitgebracht. Volgens de nieuwste technische mogelijkheden geremastered vanuit de Joni Mitchell Archives en tevens uitgebracht als ode aan haar manager Elliot Roberts die jarenlang samen met Mitchell aan het project werkte en die twee jaar terug onverwachts overleed.(Roberts managede Mitchell tot 1985 maar werd nog bekender als levenslange manager van Neil Young, die andere Canadees die eind jaren zestig naar Amerika verhuisde).

Wij voelen dat dit een perfect moment is om onze grote liefde voor Joni Mitchell nu binnen een special te gieten en de eerste vier albums die nu van haar opnieuw uit zijn gebracht alvast in recensies te vatten. In deze gaat het om haar debuut Song To A Seagull (1968), opvolger Clouds (1969), haar derde smaakmaker Ladies of the Canyon (1970) en het eerste meesterwerk Blue (1971).

De baanbrekende eerste albums van de Canadese Mitchell, die overigens vanaf de eind jaren zestig al in Amerika woont, blijven een standaard in de muziekgeschiedenis die muzikaal nog steeds opzienbarend veel nieuws blijken prijs te geven bij beluistering. Albums om je leven lang te blijven draaien en je over te blijven verbazen.

De recensies van de eerste vier Joni Mitchell albums zijn het begin van een nieuwe langdurende special. Nu de Joni Mitchell Archives geopend zijn kunnen we snel veel meer verwachten.