×

Nieuws

22 juli 2015

Is STUFF. de beste band van dit moment?

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Buteo Buteo

Het debuut van STUFF., de band uit Brussel, kwam op 17 maart uit en sindsdien is de muziekwereld niet meer hetzelfde. Zelden een band gezien en gehoord die met zulke uitdagende muziek zo stormoverhand de podia wist te veroveren. Hoewel ze reeds op de kleine podia hadden laten zien waar ze toe in staat zijn waren het hun optredens, steeds om middernacht, op de festivals waar ze de grootste indruk achter lieten.

Zowel op Best Kept Secret (op de laatste dag, de zondagavond nadat alles al zo’n beetje gepasseerd was, was daar plotseling STUFF. die op Stage 2 al snel heel veel van de andere acts van die dag deed verbleken tot voorspelbaar en niet ter zake doende. Op Gent Jazz gebeurde op de een na laatste dag exact hetzelfde. Als was het een wervelwind veroverde de band, nadat het grote podium en tent volledig leeg waren, het kleine podium en wist daar de enorme stroom met mensen van het grote podium weglopend vast te grijpen met de heerlijkst uitdagende klanken die je dit jaar zult gaan horen op de podia.

Dat Andrew Claes, Dries Laheye, Lander Gyselinck, Mixmonster Menno en Joris Caluwaerts een fabelachtige muzikale connectie hebben was al langer bekend maar dat de band in vervolg op hun gelijknamige debuutalbum zo snel zo groot zou groeien was niet verwacht. De gretigheid waarmee de muzikanten elk podium veroveren en het grote spelplezier waarmee ze dat doet moet elk muziekhart doen smelten. In heel lange tijd niet een band gezien die met zulke avontuurlijke muziek zoveel mensen zo enthousiast en aan het dansen weet te krijgen.

Maakt het nog uit hoe we de muziek die STUFF. maakt benoemen? Je zou het in quasi muziektermen progressive jazz kunnen noemen, maar dat is natuurlijk een veel te beperkte omschrijving om die heerlijke mix aan stijlen, van jazz, hiphop, tot funk tot electronic een naam te geven. En zoals we al eerder schreven: Waarom sowieso muziek als deze in een hokje proppen? STUFF. weet het publiek als geen andere band momenteel volledig te veroveren met niet voor de hand liggende maar juist daarom super opwindende, heerlijk heen en weer stuiterende, muziek en ook nog eens gespeeld met grote klasse, kundigheid en optimaal spelplezier. Wij vragen ons niet eens meer af: Is STUFF. de beste band van dit moment? Wij weten het….

https://www.youtube.com/watch?v=_5KIVMiDcYQ,