×

Nieuws

15 september 2012

Hark, de nieuwe band van Jimbob Isaac, zaterdag op Incubate

Geschreven door: Dick Hovenga

Ex Taint frontman Jimbob Isaac is terug met een nieuwe band genaamd Hark. Zaterdag 15 september zullen ze optreden op het Tilburgse Incubate festival. Hun debuut 7-inch singe Mythopoeia ligt nu in de winkels.

Het nieuwe, uit Wales afkomstige, progressive-power-sludge trio heeft natuurlijk een onmiskenbare Taint basis, waarvan de legende zich in 1994 grondde. Maar Hark heeft wel degelijk een nieuwe frisse sound met frisse punkrock power riffs die ze daarbij combineren met een zeer pakkende, aan Black Sabbath herinnerende, 70s heavy rocksound. Met Isaac’s gedreven vocalen en de van Whyteleaf bekende ritmesectie Nikolai Ribnikov en Simon Bonwick, is Hark een compact en ultiem gedreven band die live zonder twijfel nog meer indruk zal maken als de 2 tracks van hun eerste single doen vermoeden.

Mythopoeia is in een zeer gelimiteerde van 300 stuks uitgebracht. Elke hoes is met de hand gemaakt en genummerd door Jimbob zelf, die het artwork zelf bedacht en alle hoezen maakte.De plannen voor een volledig debuutalbum zijn definitief nu de band studiotijd geboekt heeft aan het einde van dit jaar. 2013 zou daarmee zomaar het jaar van Hark kunnen worden!