×

Nieuws

01 november 2012

Eindelijk….The Weeknd

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Universal

The Weeknd is een zanger-producer uit Toronto. Dankzij drie mixtapes, shows met rapper Drake en regelmatige posts online, werd de 22-jarige nieuwkomer al snel een hype. “Songbird of his generation”, werd hij door The Source genoemd; ‘Totally amazing”, riep Spin. Afgelopen voorjaar trad The Weeknd op tijdens Coachella, een van de grootste muziekfestivals in de VS en in juli was hij te zien in Nederland op het Pitch festival.

Er ontstond een heuse “bidding war” om The Weeknd – echte naam Abel Tesfaye – te tekenen. Zijn eerste officiële release is Trilogy, die bestaat uit drie albums die The Weeknd eerder al als gratis downloads uitbracht via zijn eigen website. De albums zijn geremasterd en bevatten in totaal 30 songs (inclusief drie nieuwe nummers). De winkelprijs van deze release (in mooie digipack met boekje) is die van een gewone 1CD.

De eerste single van Trilogy heet Wicked Games, een hypnotiserende track waarvan de videoclip vorige week in première ging. Vanaf volgende week zal het nummer op de radio te horen zijn. Op dit moment is The Weeknd bezig met een kleine tour door de Verenigde Staten.

[youtube_sc url= O1OTWCd40bc]