×

Nieuws

21 juli 2021

Een halve eeuw Judas Priest

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Sony

In het vorige decennium vierden bands als The Who, Rolling Stones, Scorpions, UFO, Deep Purple en Golden Earring hun vijftigjarig bestaan. Dit jaar en volgend jaar vieren o.a. AC/DC, Aerosmith en Kiss, de generatie bands die het hardrockgenre populair maakten een halve eeuw muzikale activiteit. Het Britse vijftal uit Birmingham dat onder de naam Judas Priest de wereld veroverde bestaat ook vijftig jaar en viert dat met een allesomvattende box set die 12 oktober verschijnt.

De box set kreeg de simpele, doch heldere naam Reflections – 50 Heavy Metal Years Of Music mee en bestaat uit 42 (!) cd’s, een boekwerk en tal van prullaria zoals concertposters, fotokaarten, backstage passes en een scheermesje gebaseerd op het iconische hoesontwerp van British Steel. Naast de reguliere albums van het debuut Rocka Rolla (1974) tot en met hun laatste, ijzersterke schijf Firepower (2018) en alle livealbums zijn er tal van concertopnamen aan de box toegevoegd. Dat is natuurlijk wel slim want fans van Judas Priest hebben veel zo niet alle albums allang in de  kast staan. Het gaat om concerten van verschillende tournees:

1979 – The Mudd Club

1980 – Denver

1982 – Atlanta

1986 – Houston

1988 – New Haven

1990 – Los Angeles

1991 – Irvine

+ 2 cd’s met diverse tracks van verschillende tournees waaronder Diamonds and Rust opgenomen in de Jaap Edenhal 1981

De uitvoering van de box ziet er fraai uit en zal gezien de beperkte oplage al snel de status van collector’s item verwerven. Liefhebbers van de band die samen met Black Sabbath wordt beschouwd als de grondleggers van het heavy metal genre, kunnen de box bestellen op de website van de band. Daar kun je ook de volledige tracklisting van de box vinden.