×

Nieuws

10 januari 2012

del -toros op volle kracht vooruit!

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Undertow Recordings

De surf(hard) rockers del-toros hebben maar liefst 2 vinyl singles uitgebracht. Ze doken afgelopen jaar de studio in met Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en Theo van Rock (Henry Rollins, Urban Dance Squad) en hebben onder diens bezielde leiding 3 songs opgenomen.

Fifty Knots, de eerste single (uitgevoerd in mooi oranje vinyl) is speciaal geschreven voor mXr, een nieuw Nederlands windsurf merk. In dit nummer gaan punk, rock en surf hand in hand en een lekker snelle, harde track. Kant B 50 Knot is een instrumentale versie van dit nummer. Hammond orgel, handclaps en een hele dosis obscure samples van oude Batman films gooien de sfeer helemaal over een andere boeg en zorgen er voor dat deze versie 100% surfrock is.

De andere single is een split met The Phantom Four & Arguido. Een band waar we op WiM ook al veel aandacht aan hebben besteed. Bring On The Sameness is een voorbode van het nieuwe dubbel album dat volgende maand zal verschijnen. Op de WiM redactie draait dit album al vele weken en geloof ons, Bring On The Sameness is een geweldige song, maar het album is nog vele malen beter. Silverdust 78 van del-Toros is echt een hele brute track. Het opent als loodzware stonerrock en gaat vervolgens over in moordend snelle surfrock. Een unieke combinatie van stijlen die zeer goed blijkt te werken. De productie is moddervet en draagt alleen maar bij aan het bulldozer effect van Silverdust 78