×

Nieuws

23 augustus 2013

Death Rijst Op Uit Het Dodenrijk

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Relapse Records

Na hun succesvolle Noord-Amerikaanse tournee en een gevierd optreden op het Neurotic Deathfest gaat Death op tournee door Europa. Tijdens deze eerste tour op ons continent bestaat de line-up uit Sean Reinert (Cynic) – drums, Paul Masvidal (Cynic) – gitaar, Steve DiGiorgio (Autopsy, Testament, Iced Earth) – bas en Max Phelps (Cynic) – gitaar & vocalen. De set zal voornamelijk bestaan uit songs van het album Human, maar ook andere Death klassiekers zullen gespeeld worden.

In 1998 werd het laatste album van Death, The Sound Of Perseverance, uitgebracht. In 2001 is de charismatische bandleider, gitaargod en geluidspionier Chuck Schuldiner overleden. Vele jaren later is de nalatenschap van Death nog steeds evident. Cult albums als Leprosy (1988) en Symbolic (1995) blijven onverstoorbaar populair.

In Nederland speelt deze death metalformatie op 24 november tijdens het Distortion Festival in het Klokgebouw in Eindhoven. Ook in België doet de band een festivaloptreden en wel op 30 november tijdens het Mass Deathtruction Festival in Louvain-la-Neuve.