×

Nieuws

28 augustus 2012

De prachtige weemoed van Adrian Crowley

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Chemikal Undergorund

We moeten nog tot 14 september wachten voor dat het nieuwe album van de oorspronkelijk uit Malta afkomstige, maar al jarenlang in Ierland bivakkerende singer-songwriter Adrian Crowley gaat verschijnen. Maar wat is I See Three Birds Flying een ongelooflijk mooi album geworden.

Adrian Crowley, op Malta geboren maar opgegroeid in Galway (aan de westkant) maar al jarenlang woonachtig in Dublin (de oostkant), bouwde sinds zijn debuut A Strange Kind in 1999 een imposante muzikale carrière. Eerst puur in thuisland Ierland maar met elk album ook meer fans in Engeland en het Europese vaste land. Met zijn voorlaatste album Long Distance Swimmer (2007) en zijn laatste album Season Of The Sparks (2009) maakte hij twee ware meesterstukken. Met het laatste album kreeg hij uiteindelijk niet alleen vele prijzen in zijn thuisland maar uiteindelijk ook wereldwijde aandacht.

Met I See Three Birds Flying zal uiteindelijk deze herfst iedereen in de wereld weten hoe groots Adrian Crowley echt is. WiM kreeg de kans het album reeds te beluisteren en was volledig overtuigd: Een van de allermooiste albums van dit jaar! De melancholieke songs, super sfeervolle arrangementen en Crowley’s goddelijke stem maken I See Three Birds Flying tot een waar meesterwerk. The Saddest Song (hieronder in video) is het eerste prachtige bewijs.