×

Nieuws

07 oktober 2013

Black Sabbath brengt DVD uit tijdens tournee

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Vertigo

Normaliter brengen bands een live DVD uit van een tournee nadat die is afgesloten, maar Black Sabbath breekt met die traditie en brengt een DVD uit nog voordat de Europese tournee is afgerond en het concert in de Ziggo Dome heeft plaatsgevonden. Op 26 november verschijnt Live…Gathered in Their Masses op het Vertigo label.

Black Sabbath’s Live…Gathered in Their Masses werd op 29 april en 1 mei opgenomen in Melbourne (Australië) waar de band speelde ter promotie van hun nieuwe album 13 dat warempel in tientallen landen op nummer 1 in de charts binnenkwam. Momenteel vertoeven Iommi, Butler en Osbourne en hun ingehuurde drummer in Zuid Amerika voor een stadiontour waarna ze de Atlantische Oceaan oversteken voor een Europese tournee. Het laatste optreden staat gepland voor 22 december in de plek waar het allemaal begon: Birmingham. Daarna zit het avontuur er voor de krasse knarren op en kunnen ze gaan genieten van hun welverdiende pensioen.

Live…Gathered in Their Masses verschijnt zowel op CD, DVD, BluRay en in combinaties van bovenstaande. Een deluxe uitgave bevat naast muziek en beeld ook een poster, gesigneerde set list, fotoboek, plectrums en een entreekaartje. Ronduit opmerkelijk is het nummer Methademic in de tracklisting omdat dat nummer alleen op de deluxe versie van 13 staat en niet op de reguliere editie.

Tracklisting Live… Gathered In Their Masses:

DVD en Blu-ray

 1. War Pigs
 2. Into The Void
 3. Loner
 4. Snowblind
 5. Black Sabbath
 6. Behind The Wall Of Sleep
 7. N.I.B.
 8. Methademic
 9. Fairies Wear Boots
 10. Symptom Of The Universe
 11. Iron Man
 12. End Of The Beginning
 13. Children Of The Grave
 14. God Is Dead?
 15. Sabbath Bloody Sabbath (Intro)/Paranoid

CD

 1. War Pigs
 2. Loner
 3. Black Sabbath
 4. Methademic
 5. N.I.B.
 6. Iron Man
 7. End Of The Beginning
 8. Fairies Wear Boots
 9. God Is Dead?
 10. Sabbath Bloody Sabbath (Intro) / Paranoid