×

Nieuws

02 september 2024

Solojaren van Fish

Afscheid nabij: een reis door de solojaren van Fish

Geschreven door:

Label: Chocolate Frog Records

Het is over minder dan een maand al oktober. Normaal gesproken een rustige maand in het vroege najaar. Dit jaar is die maand echter anders dan anders. Het is de maand waarin de afscheidstournee van Derek William Dick start die beter bekend is als Fish. Na een aantal jaren startend in de jaren Tachtig als frontman van Marillion, stapte hij na de tour rondom prachtalbum Clutching At Straws uit de band. Marillion en hij gingen elk huns weegs en Fish startte een solocarrière. In die solocarrière met de nodige ups en downs bracht hij 11 studio-albums uit, waarvan er 9 een heruitgave kregen.

Je kunt er zeker van zijn dat zijn afscheidstournee juist ook gestoeld zal zijn op zijn solowerk naast natuurlijk ook terugblikken op zijn tijd als voorman van Marillion. Logisch ook dat hij daarvoor kiest: zijn catalogus zonder Marillion is immers beduidend groter dan wat hij met die band maakte. En bovendien, heb je er ooit wel goed naar geluisterd of ben je Fish juist na Marillion uit oog en oor verloren?

Wij vinden de muzikale nalatenschap van Fish meer dan de moeite waard. Om je geheugen op te frissen óf om je überhaupt voor het eerst kennis te laten maken met zijn solowerk, duikt Written In Music in de catalogus van de sympathieke Schot en bieden we je een beeld van de verschillende studio-albums van Fish. Je kon hier eerder al de recensies lezen van de EP A Parley With Angels, de albums Weltschmerz en A Feast Of Consequences. Vanaf morgen 3 september duiken we in de andere 9 albums en werken we in omgekeerde volgorde van 13th Star terug naar de laatste heruitgaven uit juli van dit jaar, die van Internal Exile en Vigil In A Wilderness Of Mirrors. Een maand lang is het dus Fish-maand bij Written, als eerbetoon aan de sympathieke Schotse zanger en bovenal als voorproefje voor de op handen zijnde tour.

Voor alle releases uit deze reeks geldt dat je ze niet in de detailhandel vindt. Wanneer je geïnteresseerd bent in aanschaf van de titels, ga dan naar www.fishmusic.eu. Daar vind je de meeste titels nog op voorraad. Suits en Sunsets On Empire komen opnieuw beschikbaar in een oplage van 1500 stuks.