×

Nieuws

17 oktober 2014

1349 Live In Baroeg, Rotterdam

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Season of Mist

Dinsdag 30 september is in Amerika een nieuw album van de Noorse black metalband 1349 verschenen. Het album heet Massive Cauldron Of Chaos, bevat 8 songs en is uitgebracht door Season Of Mist. Dit is alweer het zesde album van dit sinistere kwartet. Hun vorige album, Demonoir, verscheen in 2010.

1349 bestaat uit vocalist Ravn, drummer Frost, bassist Seidemann en gitarist Archaon. Frost is voor kenners bekend van de band Satyricon, hoewel dat niet de enige band is waar deze trommelaar te vinden is. Hij heeft namelijk ook voor Zyklon-B, Furze, Gorgoroth, Keep Of Kalessin en Gehenna gedrumd. Overigens geldt dit niet alleen voor Frost, maar hebben alle leden van 1349 een historie bij andere bands.

Zaterdag 15 november speelt 1349 in Baroeg in Rotterdam. Vooralsnog staat de band alleen op het programma, zonder support. Wellicht dat daar nog verandering in gaat komen. Door de drukke schedules van de bandleden toert 1349 niet al te vaak, dus dit is wel het moment voor fans van extreme metal om de band live in actie te zien. Tickets kosten € 13,00 in de voorverkoop en € 15,00 aan de kassa van Baroeg. De zaal gaat om 19:00 uur open en het concert zal zo ongeveer een half uur daarna beginnen.