×

Recensie

23 augustus 2010

Slayer – War At The Warfield

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: America Recordings

De DVD War At The Warfield van Slayer bevat een registratie van hun optreden op 7 december 2001 in het Warfield Theatre te San Francisco, Californië, USA. Hij was in 29 juli 2003 uitgebracht en het optreden maakte deel uit van de tournee na het uitbrengen van de CD God Hates Us All. De DVD bevat naast de concertregistratie nog bonusmateriaal in de vorm van Slayer Fans Rule, waarbij de toeschouwer een beeld krijgt van de ‘gemiddelde’ Slayer fan met commentaar van de bandleden. American Recordings brengt deze DVD opnieuw uit, gezamenlijk met de DVD’s Still Reigning en Live Intrusion.

Een Slayer optreden is een bijzondere ervaring. Veel agressie, energie en keiharde thrash metal. Dit optreden is prima opgenomen. De geluidskwaliteit is goed en er kan gekozen worden tussen Stereo en Surround 5.1. De beeldkwaliteit is prima; wisselende camera-positie’s zorgen voor dynamiek in de beelden. De montage is sterk en vloeiend zonder storend te worden. Natuurlijk wordt de sfeer van het er echt bij zijn niet gehaald. Dat zou ook schier onmogelijk zijn. Toch komt de DVD goed in de buurt.

Slayer is van de ‘Big Four’ van thrash metal de meest extreme band (de andere zijn Anthrax, Megadeth en Metallica). Het lijkt wel of de fans nog eens een factor extremer zijn. Althans geoordeeld naar de beelden die de songs van het concert onderbreken. Dit werkt enorm storend en is de reden voor een beduidend lagere score. Die beelden horen thuis in de sectie Slayer Fans Rule. Die sectie blijkt van een abominabel lage waarde te zijn; bizar gestoorde fans die banale uitspraken doen. Gelukkig zorgt het nogal nuchtere commentaar van Tom Araya en de andere bandleden voor een relativerende stemming. Toch maak ik hem behoorlijk zorgen omtrent de geestelijke gesteldheid van een deel van de Amerikaanse jeugd. De opmerking van Tom Araya dat je vreemdelingen in je buurt het beste overhoop kan schieten draagt daar uiteraard alleen maar aan bij. Het blijven toch Amerikanen.

Tracklisting War At The Warfield:

 1. Opening
 2. Disciple
 3. War Ensemble
 4. Stain Of Mind
 5. New Faith
 6. Postmortem
 7. Raining Blood
 8. Hell Awaits
 9. Here Comes The Pain
 10. Die By The Sword
 11. Dittohead
 12. Bloodline
 13. God Send Death
 14. Dead Skin Mask
 15. Seasons In The Abyss
 16. Captor Of Sin
 17. Mandatory Suicide
 18. Chemical Warfare
 19. South Of Heaven
 20. Angel Of Death
 21. Credits
 22. Fans Rule – Part 1
 23. Fans Rule – Part 2
 24. Fans Rule – Part 3
 25. Fans Rule – Part 4
 26. Fans Rule – Part 5
 27. Fans Rule – Part 6
 28. Fans Rule – Part 7
 29. Fans Rule – Part 8
 30. Fans Rule – Part 9
 31. Bloodline (Music Video)
 32. Opening
 33. Disciple
 34. War Ensemble
 35. Stain Of Mind
 36. New Faith
 37. Postmortem
 38. Raining Blood
 39. Hell Awaits
 40. Here Comes The Pain
 41. Die By The Sword
 42. Dittohead
 43. God Send Death
 44. Dead Skin Mask
 45. Seasons In The Abyss
 46. Captor Of Sin
 47. Mandatory Suicide
 48. Chemical Warfare
 49. South Of Heaven
 50. Angel Of Death
 51. Credits