×

Concert

24 oktober 2013

The Me In You in huiskamerconcert

Geschreven door: Ron Loontjens

Label: Noisesome

Setlist

 1. Low Battery
 2. Broken Holliday
 3. Plastik
 4. All Day Long
 5. London To NY
 6. 16,3
 7. Girl In Amour
 8. Control
 9. Seven Ups (encore)
 10. I Won’t Let You Down (encore)

IMG_0871Een weekend, twee concerten, twee zeer aparte locaties. Kraftwerk in het Evoluon en het in Nederland onbekendere, maar niet onbeminde, Vlaamse The Me In You in een huiskamer in het Brusselse Schaarbeek.

The Me In You is een beetje een schuchtere Vlaamse band die uit het niets is opgekomen. In 2012 werd het mooie debuut Forgotten Clothes  uitgebracht. Van dit album werden Girl in Armour en Plastik als single uitgegeven. Op het album komen de songs op het eerste oog een beetje zwaarmoedig en somber over, maar live en akoestisch is het een gewaarwording die je moet meemaken.

In het Brusselse Schaarbeek is in het kader van cultuur de zwarte doos van de theaterzaal vervangen door een warme huiskamer. Een ideale gelegenheid om een intieme voorstelling mee te pikken en tegelijkertijd eens te gluren bij de “zuider”buren.

In dit salongeval was het een semi akoestisch optreden van The Me In You met een elektrische piano, akoestische gitaar en een semi versterkte gitaar, circa 25 toeschouwers of genodigden, een groot schilderij van een slager en een hertenkop aan de muur. Het totaal gaf nogal een surrealistisch beeld.

Han Wouters

Het eerste nummer, Low Battery, was direct een onderdompeling in een warm bad. De samenzang van zanger gitarist Stijn Claes met gitarist Han Wouters is daarbij fenomenaal. De ijle pianoklanken bij andere nummers als onder andere Plastik, London to NY en All Day Long brengen het tot een volmaakte samenhang. Zo worden ook twee nieuw probeersel ten gehore gebracht, 16,3 en het laatste nummer Control. Het klinkt nog goed ook. Stijn Claes verstaat de kunst om met een aangrijpende stem de poëtische diepten van zijn teksten uitstekend te vertolken. Dit doet hij bij Girl In Armour op een zeer intense en pijnlijke wijze waar hij zingt over een vrouw die een symbolisch harnas draagt om toekomstig hartenzeer te vermijden. Met een vreemde maar mooie versie van PhD’s I Won’t Let You Down laat The Me In You het publiek sprakeloos achter.

Het is duidelijk dat het voorheen iets onzeker overkomende The Me In You live is gegroeid. Het sprankelt meer en komt godsgruwelijk gevoelig over. Voor deze, helaas veel te korte intieme sessie van dit salonoptreden aan de Eugene Demolderlaan bestaat maar een woord: super.

foto’s: Hylke Gryseels

Setlist

 1. Low Battery
 2. Broken Holliday
 3. Plastik
 4. All Day Long
 5. London To NY
 6. 16,3
 7. Girl In Amour
 8. Control
 9. Seven Ups (encore)
 10. I Won’t Let You Down (encore)