×

Recensie

Pop

07 oktober 2015

Saybia

No Sound From The Outside

Geschreven door: Ron Loontjens

No Sound From The Outside Saybia Pop 4 Saybia – No Sound From The Outside Written in Music https://writteninmusic.com

Saybia, in 1993 opgericht in Nyborg, Denemarken door onder andere zanger Søren Huss bracht, voordat ze een deal sloten met EMI, al in eigen beheer een aantal EP’s uit. In 2001 begon de band te werken aan hun zeer goed ontvangen debuutalbum, The Second You Sleep, Daarna volgden het in 2004 uitgebrachte These are The Days.

Ook het derde album Eyes On The Highway uitgebracht in 2007, bleek een schot in de roos. Het succes van het album krijgt echter een wrange bijsmaak als de vriendin van zanger Søren bij een zwaar auto ongeluk om het leven komt. De band last een langdurige pauze in. Pas na het uitbrengen van twee albums op eigen kracht gaan Søren en bassist Jeppe weer aan de slag met het schrijven van nieuwe songs voor Saybia. 8 Jaar na Eyes On The Highway neemt de complete band vervolgens in Los Angeles en Kopenhagen het nieuwe album No Sound From The Outside op.

Het nieuwe album, dat met recht een comeback genoemd mag worden, staat natuurlijk in het teken van de zware tijd die Søren heeft doorgemaakt. Saybia brengt zijn songs altijd al met veel gevoel, zeker ook door de karakteristiek intrigerende stem van Søren. Een stem die door alle gebeurtenissen alleen maar emotievoller is geworden. Het nieuwe album toont herinnering en vertwijfeling (Black Hole), verwerking, hoop en nieuw ingeslagen wegen. Een nieuwe weg die met het aan de beginperiode van Saybia denkende One Minute Man goed wordt ingezet. 1. Airplanes And Submarines
 2. No Sound From The Outside
 3. Black Hole
 4. Hollow Is Your Promise
 5. One Minute Man
 6. Ominous Mystery
 7. It's About Time
 8. Down
 9. It's Been Way Too Long
 10. Paralyzed
 11. I'm Still Waiting