×

Concert

21 juni 2015

The Dead Daisies en Kiss, 18 juni, Ziggodome Amsterdam

Geschreven door: Sicco Roukema

Om 16.00 begon het al gezellig druk te worden rond de Ziggo dome. Kiss is niet zomaar een concert, het is een happening. Het concert, dat in het teken staat van het 40 jarige jubileum van Kiss, trekt een hele stoet families (ik heb echt heel veel vaders en zonen gezien). In de kroegen rond de Ziggo begint het al een gezellige boel te worden.

The Dead Daisies openen de gehele tour en trappen dus ook de avond in de Ziggo Dome af. Dat staat goed op je C.V, maar ik twijfel of het grote deel van de Kiss fans  geïnteresseerd is in deze band. Helaas, want het is een van de beste hardrock bands op dit moment. (Het interview dat we hadden met David Lowy en John Corabi publiceren we later deze week).

De band gaf een strakke show met natuurlijk veel aandacht voor het nieuwe album Revolución, met songs als Mexico, de Cactus versie van Evil, Midnight Moses (Alex Harvey Band), With You And I. Daarnaast zaten er nog 2 andere covers in de set. Hush en Helter Skelter. De covers zijn een idee van het management, maar zeker in het geval van Helter Skelter blijkt het toch te werken, getuige de vele bezoekers die het mee zingen. Daarnaast mocht ook Lock ‘n Load van het eerste album niet ontbreken natuurlijk. De band is visueel aantrekkelijk om te zien. John Corabi is niet alleen een geweldige zanger, het is ook een top frontman. Ook bassist Marco Mendoza maakt er vanaf het begin een vette show van. Aan de band lag het niet, maar de Ziggo Dome kwam voor Kiss. In december staat de band in Vredenburg Utrecht in het voorprogramma van Whitesnake. Kijken of ze dan wel de zaal voor zich kunnen winnen.

Kort na de show van The Dead Daisies wordt er een heel groot zwart gordijn omhoog gehezen met daarop het Kiss logo. Het publiek begint hier en daar al voor de grap You Wanted The Best, You Got The Best te roepen. Maar als dat echt door de speakers schalt, en aangevuld wordt met The Hottest band in the world, Kiss!! kan het feest pas echt beginnen. Het vuurwerk knalt en onder het massale gejuich van de bijna uitverkochte Ziggo wordt Detroit Rock City de zaal in geblazen. Daarna zet de band meteen Deuce in. Het blijft een geweldig spektakel om te zien De hoge drumriser, het vele vuurwerk, het vuurspuwen. Dat is waar iedereen voor komt en ze krijgen het. De setlist bestaat onder meer uit classics als Lick It Up, Calling Dr Love, Do You Love Me, War Machine, Creatures of The Night, Psycho Circus. Natuurlijk mag ook de bassolo van Gene Simmons niet ontbreken. Terwijl hij bijna tot aan het plafond van de Ziggo omhoog wordt gehesen, laat hij onder het griezelige groene licht en bloed weer uit zijn mond vloeien. Klassiek!

Verder wordt Paul Stanley voorafgaand aan Love Gun aan een trapeze nog een keer achter in de zaal geplaatst op een podium en wordt hij samen met Gene ook nog op twee grote hydraulische kranen de hoogte in gebracht. Helemaal top bij stem is hij niet meer, maar dat weet hij vanavond toch goed te verbloemen. Kiss eindigt de show met I Was Made For Loving You en Rock and Roll All Night en onder luid vuurwerk en confettikanonnen is het dan toch echt over. Misschien was dit echt de laatste tour en een laatste kans om de meest iconische hardrock band van de wereld te kunnen zien. Als dat zo is, hadden de bezoekers van deze avond zich geen beter einde kunnen wensen.