×

Concert

22 juni 2019

Südtirol Jazz 2019

Südtirol Jazzfestival 2019: Een ode aan Iberië

Geschreven door: Nausikaä de Blaauw

Eind deze maand zijn we weer bij het Südtirol Jazzfestival. Written in Music doet ook dit jaar verslag van dit unieke evenement dat jaarlijks plaatsvindt in en rondom de stad Bolzano, Noord-Italië.

Tot en met 7 juli worden er maar liefst 57 concerten gegeven op allerlei bijzondere locaties. Musea, hotels, energiecentrales, berghutten… Stuk voor stuk prachtige locaties die garant staan voor een unieke muzikale belevenis. New Sounds – Fresh Perspectives. Op 28 juni vindt de openingsceremonie plaats in deze prachtige stad in de Dolomieten. Tijdens dit exclusieve eerste optreden krijgen we een voorproefje van wat het festival ons de komende tien dagen gaat brengen.

Südtirol Jazzfestival Alto Adige is altijd anders geweest dan het gemiddelde festival. Ieder jaar ligt de focus op één of een aantal specifieke landen. Volgende week gaat de eer naar het Iberisch schiereiland. Er is een klein aantal gastmuzikanten uit andere landen aanwezig, waaronder Mexico én Nederland (gitarist Reinier Baas en klarinettist Joris Roelofs).

Wil je weten hoe indrukwekkend deze concerten zijn? Lees dan ons verslag van vorig jaar.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus, ben je op zoek naar een unieke en onvergetelijke muziekreis, bezoek dan snel de website van het festival voor meer informatie. Niet in de gelegenheid? Volg onze muzikale avonturen hier, vanuit je luie stoel. Written doet wederom uitgebreid verslag!