×

Concert

31 maart 2019

My Baby hypnotiserend goed in het Leidse Gebr. De Nobel

Geschreven door: Remco Kreft

• fotografie door Lenn Photography

Op donderdag 28  maart is My Baby te gast in een uitverkocht Gebr. De Nobel te Leiden.  Het is de eerste Nederlandse datum van hun wereldwijde clubtour waarbij het voorprogramma wordt verzorgd door Thomas Olivier uit Nieuw Zeeland.

8t4a5732

Gewapend met enkel een akoestische gitaar, een mooie zuivere kopstem en een drumcomputer,  laat Thomas ons een aantal prachtige nummers horen.  Elk nummer gaat gepaard met een persoonlijk verhaal over zijn (ex) vriendinnen, liefde en zelfs over Amsterdam. Het is erg vermakelijk en hij weet het publiek te boeien met zijn verhalende nummers. Een prima opwarmer die hoogstpersoonlijk is uitgenodigd door de hoofdact van vanavond; My Baby.

8t4a5873

De ster van My Baby is reizende, getuigende de inmiddels indrukwekkende tour en festival palmares die de band in korte tijd heeft opgebouwd.  Wat goed is komt snel en dat bewijst het Amsterdamse / New-Zeelandse My Baby als geen ander. Ook vanavond is de Gebr. De Nobel stijf uitverkocht. Het is proppen voor een goede plek en het laat zien dat niemand deze band wil missen.

De band is bezig het in 2018 uitgebrachte album Mounaiki te promoten middels een uitgebreide internationale clubtour. Daarna volgt er een eveneens uitgebreide festival tour waarin onder meer Lowlands, North Sea Jazz en Park Pop worden aangedaan.  Maar vanavond mag Leiden genieten van van Cato (zang / gitaar), Daniel (Gitaar) en Joost (drums).

8t4a5886

Met minimaal licht en passende animatie word er sfeervol ingezet. Jammer genoeg heeft de band pech dat bij het tweede nummer het zaalgeluid uitvalt. De band gaat nog dapper anderhalf nummer door waarna, op aangeven van het publiek, duidelijk wordt dat er geen zaalgeluid is. De band vangt dit sportief op  door het publiek te vermaken met een instrumentale jamsessie met alleen het veel zachtere podium geluid. Als het geluid weer aanspringt gaat de jamsessie naadloos over in het vervolg van de set. Het is jammer want een band als My Baby, die het voornamelijk moet hebben van  sfeer werd op deze manier toch even hinderlijk verstoord.

8t4a5926

Het heeft, voor de inmiddels ervaren live band, geen invloed op het vervolg van het optreden. Binnen no-time weten ze de zaal weer in te pakken en te betoveren met hun niet te plaatsen mix van psychedelische blues, rock en zeker ook dance. Stil staan is er dus niet bij vanavond, en Cato hypnotiseert het publiek met  haar soepele en flexibele stemgeluid. Uiteraard ligt de nadruk op het laatste, en misschien wel beste, album van My Baby. Maar ook de eerdere platen komen ruimschots aan bod. De unieke sound werkt op CD/LP heel goed maar live nog veel beter. De bizarre gitaarklanken die Daniel uit zijn dubbele pedalenbak haalt zijn zeer indrukwekkend. En zijn slide gitaar gemengd met de hemelse stem van Cato worden tot een swingend geheel geslagen door haar broer Joost.  Of ze nu het country achtige In The Club inzetten, het fragile dromerige Borderline of het dansbare Mounaiki, het klinkt allemaal even goed en sluit naadloos op elkaar aan. Deze band klopt gewoon en laat vanavond andermaal zien dat hun populariteit meer dan terecht is. My Baby is een band om in de gaten te houden en zeker live te gaan zien. Leiden heeft zichtbaar genoten!