×

Concert

17 januari 2011

Murderdolls live in De Melkweg

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Roadrunner Records

Zondag 16 januari traden de Murderdolls met in het voorprogramma Marionette op in de Melkweg te Amsterdam. De zaal was goed gevuld en zou op een paar kaarten na uitverkocht moeten zijn.

Het Zweedse Marionette mocht om half negen de spits afbijten. De band slingerde hun melodische death metal de zaal in en wist het publiek redelijk op te warmen voor de hoofdact. Na een drie kwartier spelen zat het er alweer op en ik zou geen uitschieters of andere opvallende zaken kunnen noemen. Gewoon een degelijk voorprogramma.

De Murderdolls zijn de worst nightmare van je ouders. Ze propageren datgene wat God en de staat verboden hebben. En dan heb ik het niet over sex, drugs en rock ‘n’ roll, want daar schrikken ouders van tegenwoordig niet meer van. Nee, de Murderdolls hebben het over necrofilie, (zelf)moord, zombie-liefde en het uitspreken van het woord FUCK. En ze weten er een geschikt feestje omheen te bouwen. Met hun theatrale punk-rock, hun humoristische teksten en hun over-the-top stage act weten ze mijn waardering weg te dragen. Deze band neemt zichzelf absoluut niet serieus! Met titels als Chapel Of Blood, Drug Me To Hell, Whatever You Got, I’m Against It, Slit My Wrist, Twist My Sister, weten ze het publiek wild te krijgen. Er wordt enthousiast meegeklapt, meegeschreeuwd en de vuisten gaan de lucht in wanneer Wednesday 13 dat wil. Een onwillekeurige glimlach verschijnt op mijn lippen bij deze vrijgevochten punk-instelling. Murderdolls is de Mötley Crüe van de 21e eeuw.

Met dank aan Tibor Kuijs voor de foto!