×

Concert

08 juli 2014

Inquisition & Ibex Angel Order in Little Devil (Tilburg)

Geschreven door: Carl Puhl

Little Devil in Tilburg is eigenlijk een metal cafe met een piepklein zaaltje voor optredens. Donderdag 3 juli speelden hier Inquisition en Ibex Angel Order. Het locale bandje Ibex Angel Order speelt traditionele black metal en heeft een zeer bijpassende podiumact. Omgekeerde kruizen, pentagrams en bloed zorgen voor de nodige visuele bijdrage, hoewel de muzikale elementen kwalitatief wat minder waren. Bewonderenswaardig is wel dat de drummer een hand miste. Verder was de muziek nogal aan herhaling onderhevig. Op een hoog tempo akkoorden rammen resulteert niet altijd in onderhoudende muziek. De duivelse energie was zeker aanwezig, maar bleek niet in staat om dit optreden naar het gewenste nivo te tillen.

Wat is een goede gitaarriff? Ik zou het niet weten, maar Dagon van Inquisition laat het je feilloos horen. Wat is een lekker drumritme? Daar heb ik wel een idee over en dat wordt prima uitgevoerd door Incubus, de drummer van Inquisition. En daarmee is de line-up compleet. En om eerlijk te zijn is het heel lang genoeg. Toch merk je gaandeweg dat het gemis aan bas wel opgemerkt wordt in het repetitief karakter van de muziek. Maar hier geldt: meer van het goede!

Het valt op dat de band er nog even in moet komen. Ze begonnen een half uur later en starten op een nogal rommelige manier. Vooral de drummer gaat wat slordig te werk. Aan energie ontbreekt het niet en de wilskracht zorgt ervoor dat de flow uiteindelijk gevonden wordt. Er wordt sterk gemusiceerd en de afwisselende zangpartijen zorgen voor een dramatisch effect. Als tegen het einde de band knalt als vuurwerk is het concert eigenlijk te vroeg afgelopen. Als je zo op dreef bent moet je eigenlijk door of is het wijzer om te stoppen op het hoogtepunt? Inquisition zorgt in ieder geval wederom voor een knallend optreden. Black metal hoeft absoluut niet saai te zijn!