×

Concert

15 juli 2015

Gezien: Iron Reagan in Patronaat, Haarlem (14 juli 2015)

Geschreven door: Sicco Roukema

Iron Reagan in het Patronaat cafe. Verrassend.  Ik verwachtte de kleine zaal. Het maakte niet uit, het gaf de avond een goeie jaren 80 sfeer mee. Helemaal toen de eerste band, Crustenunie aantrad. Old school razendsnelle punkrock met een beetje dof en mat geluid. Nederlandstalig met de zang wat zacht in de mix.

De volgende band, Angstgegner beviel me heel wat beter. Allereerst had de band een goed geluid en ook de songs maakte indruk. Beetje DRI, af en toe wat Nuclear Assault invloeden, maar vooral vlammende en zeer strakke hardcore met veel crossover invloeden. Inmiddels begon de zaal ook al lekker vol te lopen. Een goeie opwarmer

En toen was het tijd voor Iron Reagan. Bij de eerste aanslagen was het duidelijk, dit zou een show worden die voorbij is voordat je het door hebt. De band grapt er zelf natuurlijk ook over. Tony Forresta laat weten dat het best intensief is om een show van 30 minuten te spelen met 40 nummers. Zo erg is het ook weer niet, maar de band ramt er wel genadeloos veel nummers doorheen. De superieure mix tussen hardcore punk en trashmetal werkt ook live geweldig. De band speelt bijzonder strak en geeft knallende versies van o.a. Your Kid’s an Asshole, Miserable Failure, Drop The Gun. Maar de band speelt ook een cover van Cannibal Corpse (Skull Full Of Maggots) en van SSD (Glue). Het lekker volle Patronaat cafe gaat goed loos met af en toe een kleine circle pit. Iron Reagan heeft er ook lol in, dat straalt van alles af en dat maakt het optreden alleen maar nog vermakelijker. Top band, vette sound en een uitstekende show. Geen toegiften. Het is 35 minuten vol gas en dan is het voorbij.