×

Recensie

World

29 januari 2013

Ziggy Marley – In

Live In Concert

Geschreven door: Robert Schuurman

Live In Concert Ziggy Marley World 3.5 Ziggy Marley – In Concert Written in Music https://writteninmusic.com

In 2008 bracht Ziggy Marley al een live-DVD+CD uit, Love Is My Religion Live, een fraaie registratie van een bijna twee uur durend concert waarbij hij naast eigen nummers ook een aantal songs van zijn legendarische vader Bob speelt.

Gelukkig is het nieuwe live album In Concert geen eenvoudige herhalingsoefening geworden. Op Justice, Tomorrow People en Is This Love? na treffen we allemaal andere nummers aan en zelfs Justice wordt hier anders gespeeld, namelijk gecombineerd met War. De basis van dit live-album wordt gelegd door veel nummers van zijn laatste album Wild And Free uit 2011 (Forward To Love, Welcome To The World, Personal Revolution, Changes, Wild and Free en Reggae In My Head). Daarnaast  is het album Love Is My Religion vertegenwoordigd met Black Cat en Beach In Hawaii, treffen we True To Myself aan van Dragonfly (2003) en zowaar ook nog een aantal tracks die hij samen met the Melody Makers opnam, Higher Vibrations en Jah Will Be Done, beiden van het album The Spirit Of Music (1999).

Hoewel het concert dus een uitstekend overzicht geeft van voornamelijk zijn solocarrière en de meeste nummers prettig in het gehoor liggen mist het album toch het echte live-gevoel. Daarvoor is de pure live-sound toch net iets te veel weggefilterd ten gunste van het band-en opnamegeluid. Slechts tussen de nummers door, wanneer Ziggy het publiek toespreekt en soms aan het eind van een nummer, realiseer je jezelf dat je naar een live-concert aan het luisteren bent. Wat dat betreft had Ziggy beter het voorbeeld van de live-albums van zijn vader kunnen volgen, waaronder het geweldige Babylon By Bus, dat WEL aan alle wensen/eisen van een optimale live-productie voldoet. 1. Higher Vibrations
 2. Personal Revolution
 3. Welcome To The World
 4. Beach in Hawaii
 5. Reggae In My Head
 6. Jah Will Be Done
 7. Forward To Love
 8. Tomorrow People
 9. Justice/War
 10. Changes
 11. True To Myself
 12. Black Cat
 13. Is This Love?
 14. Wild and Free