×

Recensie

Metal

09 februari 2012

Woods Of Ypres

Woods V: Grey Skies & Electric Light

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Earache

Woods V: Grey Skies & Electric Light Woods Of Ypres Metal 4 Woods Of Ypres – Woods V: Grey Skies & Electric Light Written in Music https://writteninmusic.com

Op 21 december 2011 overleed David Gold, de frontman van de Canadese band Woods Of Ypres, als gevolg van een verkeersongeval. Het album Woods V: Grey Skies & Electric Light was toen al klaar en zou op 13 februari uitgebracht worden. Op nadrukkelijke wens van de familie van Gold en de bandleden wordt vastgehouden aan dit schema. De toekomst van Woods Of Ypres is onzeker.

Only Death Is Real. Deze woorden, vooral bekend geworden door Celtic Frost frontman Thomas Fischer, zijn terug te horen in de tekst van het openingsnummer Career Suicide (Is Not Real Suicide). Deze tekst krijgt een rare nasmaak en extra betekenis door de dood van David Gold. De dood is een gebeurtenis waar niemand aan ontsnappen kan; iedereen gaat dood. Travelling Alone is een nummer waar de gelatenheid vanaf straalt. Eenzaamheid van geboorte tot de dood en alle momenten daar tussenin. En net als je denkt dat het niet negatiever kan is daar Alternate Ending; In the end, was there anyone to share in your joy? I woke up one day, and realized it was already over.

De geest van Peter Steele en Type O Negative waart over Woods Of Ypres. En dat heeft niet alleen te maken met de afschrikwekkende gelijkenis tussen de stem van David Gold en die van Peter Steele. Meer melodie en een andere atmosfeer, maar in de basis is het duidelijk waar het grootste deel van de invloed vandaan komt. De onderwerpen zijn hetzelfde, de trage doom metal en zelfs de agressieve punk-elementen. Eerlijk gezegd heb ik daar in het geheel geen problemen mee. Peter Steele is niet meer onder ons, dus waarom zou er geen nieuwe Type O Negative opstaan? Woods Of Ypres is absoluut geen goedkope kopie of imitatie van deze legendarische voorgangers. De band heeft een duidelijke draai gegeven aan het onderwerp. Jammer alleen dat het zo snel voorbij is met de dood van David Gold.

Tracklisting Woods V: Grey Skies & Electric Light:
1. Career Suicide (Is Not Real Suicide)
2. Travelling Alone
3. Alternate Ending
4. Lightning & Snow
5. Finality
6. Death Is Not An Exit
7. Adora Vivos
8. Silver
9. Modern Life Architecture
10. Kiss My Ashes (Goodbye) (Pt.1)
11. Kiss My Ashes (Goodbye) (Pt.2) 1. Lightning & Snow
 2. Death Is Not An Exit
 3. Keeper Of The Ledger
 4. Traveling Alone
 5. Adora Vivos
 6. Silver
 7. Career Suicide (Is Not Real Suicide)
 8. Modern Life Architecture
 9. Kiss My Ashes (Goodbye)
 10. Finality
 11. Alternate Ending