×

Recensie

Metal

15 mei 2013

Vicious Rumors

Electric Punishment

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Steamhammer/SPV

Electric Punishment Vicious Rumors Metal 3.5 Vicious Rumors – Electric Punishment Written in Music https://writteninmusic.com

Power metal of heavy metal? Wat een kul; Vicious Rumors ken ik als een heavy metalband. Dat er ondertussen een nieuw genre is verzonnen doet niets af aan het feit dat deze band nog steeds de metal speelt zoals ze dat halverwege de jaren tachtig deden. De band was in 1979 opgericht door gitarist Geoff Thorpe en met het prima debuut Soldiers Of The Night werd de band in 1985 gelanceerd. De opvolger Digital Dictator zette de band vol in de picture; daar kon zelfs het vertrek van stergitarist Vinnie Moore niets aan veranderen. De band bereikt zijn hoogtepunt met de vierde plaat Welcome To The Ball. Na de dood van zanger en boegbeeld Carl Albert kreeg de band een klap te incasseren die ze maar ternauwernood te boven kwam. Na wat wisselingen in de line-up en wat muzikale dwalingen vind de band in 2006 weer het ware pad met Warball.

De nieuwe CD Electric Punishment is maandag 29 april via SPV/Steamhammer in Europa uitgebracht. Dit is hun elfde album en hierop horen we een energieke band horen die weet hoe je heavy metal spelen moet. Het geluid is prima en de mix is goed in balans. De songstructuren klinken wel erg herkenbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Of het nu het slepende titelnummer is, de up-tempo opener I Am The Gun of de meezinger Together We Unite, deze CD druipt van de heavy metal. Bands die de weg kwijt zijn hoeven enkel deze CD te beluisteren om het ware metalgevoel weer terug te krijgen. Electric Punishment is haast een schoolvoorbeeld hoe een metal-CD zou moeten klinken. De metal is eerlijk en de band blijft trouw aan zijn fans. Enige minpuntje is dat het misschien allemaal wat te voorspelbaar is, maar dat doet de grote variatie tussen de songs onderling vrijwel teniet. Nee, Electric Punishment van Vicious Rumors is een must voor de fans en een aanrader voor fans van eerlijke Amerikaanse heavy metal.

Tracklisting Electric Punishment:

 1. I Am the Gun
 2. Black X List
 3. Electric Punishment
 4. D-Block
 5. Escape (From Hell)
 6. Dime Store Prophet
 7. Together We Unite
 8. Eternally
 9. Thirst for a Kill
 10. Strange Ways


 1. I Am the Gun
 2. Black X List
 3. Electric Punishment
 4. D-Block
 5. Escape (From Hell)
 6. Dimestore Prophet
 7. Together We Unite
 8. Eternally
 9. Thirst for a Kill
 10. Strange Ways